Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Köyhyystutkija vahvistaa vihreitä vaalien tiukimmassa kisassa

17.1.2011 9.29

Saija Räsänen

Köyhyystutkija Heikki Hiilamo lähtee ehdolle huhtikuun eduskuntavaaleihin. Hiilamon tavoitteena eduskunnnassa on ehkäistä eriarvoistumista.

"Olen valmis tekemään kaikkeni, jotta Suomi olisi oikeudenmukainen, kannustava ja kohtuullinen maa meille kaikille. Uskon, että reiluus on avain hyvinvointiin. Ahneuden valtakaudesta on siirryttävä kohtuullisuuden arvostamiseen”, Hiilamo sanoo.

Hiilamon mielestä sosiaaliturva ei saa estää ihmisiä parantamasta itse toimeentuloaan ja hyvinvointiaan. Hän pitää tärkeänä sitä, ettei vanhempien syrjäytyminen ja köyhyys periytyisi lapsille.

Hiilamo tavoittelee paikkaa vihreiden listalta Uudenmaan vaalipiirissä, jonka 35 paikasta kilvoittelevat muun muassa nykyministerit Tuija Brax (vihr), Jyrki Katainen (kok), Paula Lehtomäki (kesk), Alexander Stubb (kok) ja Paavo Väyrynen (kesk). Samassa piirissä ovat ehdolla myös demarit Lauri Ihalainen sekä Mikael Jungner ja perussuomalaisten Timo Soini.

46-vuotias Hiilamo työskentelee tällä hetkellä Kelan tutkimusprofessorina. Hän on ollut mukana muun muassa Satakomitean perusturvajaostossa. Koulutukseltaan Hiilamo on kauppatieteiden maisteri, valtiotieteiden tohtori sekä filosofian tohtori. Vapaa-ajallaan Hiilamo kirjoittaa tietokirjoja ja osallistuu judon järjestötoimintaan.

vihreät  eduskuntavaalit 




Viite