Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

dropbox.com

Cut the crap.
Kampanja käyntiin! Tony Wild haluaa pysäyttää käynnistämänsä buumin.dropbox.com

Kampanja käyntiin! Tony Wild haluaa pysäyttää käynnistämänsä buumin.

Kakkakahvin löytäjä katuu Guardianissa – tuleeko seuraava kahvitrendi julkkisten suolesta?

16.9.2013 9.03

Lasse Leipola

Sivettikissakahvia pidetään yhtenä maailman parhaimmista ja kalleimmista kahvilaaduista. Kopi luwak -kahvia valmistetaan Indonesiassa elävän sivettikissa ruuansulatuksen läpi kulkeutuneista kahvipavuista. Siitä maksetaan jopa satoja euroja kilolta.

Nyt brittiläinen Tony Wild on käynnistänyt kampanjan, jonka tavoitteena on panna piste tälle luksuskahvibuumille. Asiasta kertoo Guardian.

Wild oli omien sanojensa vuonna 1991 mukaan ensimmäinen, joka toi kopi luwakia Indonesiasta länsimaihin. Tuolloin Taylors of Harrogate -yhtiön kahvivastaavana työskennellyt Wild toi kilon erikoista kahvia Englantiin ajatellen, että se voisi kiinnostaa mediaa. Hän ei kuitenkaan arvannut, millainen buumi kakkakahvista syntyisi.

Alunperin kopi luwakia valmistettiin villinä elävien sivettikissojen ulosteesta, mutta viime vuosikymmeninä suosion kasvu on johtanut siihen, että Kaakkois-Aasiassa on perustettu farmeja, joilla kahvia tuotettaan häkkeihin suljettujen sivettikissojen avulla pakkosyöttämällä näille kahvipapuja. Käytäntöä on myös laajennettu valjastamalla monien muiden eläimien – norsujen, apinoiden ja lintujen – ruuansulatuksia kahvintuotantoon.

”Tuntuu kuin olisin tahtomattani osunut ajan henkeen, groteskiin syöpään, joka muuttuu yhä häijympiin ja vahingollisempiin muotoihin. Odotan, että seuraavaksi tulee julkkisten sulattama kakkakahvi. Se voisi olla esimerkiksi keino herättää henkiin väsähtänyt filmitähden ura”, Wild pohtii.

Juttua on päivitetty kello 14.40. Sivettikissa ei kuulu kissa- vaan sivettieläimiin. Tämä on korjattu sekä otsikkoon että itse juttuun.

eläinoikeudet  kahvi 
Viite