Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kaksi Fennovoiman ex-pomoa tyrkyllä Suomen energiatsaariksi

1.10.2014 11.11

Sammeli Heikkinen

Suomen keskeisen energiavaikuttajan, työ- ja elinkeinoministerin energiaosaston osastopäällikön virkaan on hakenut 27 henkilöä. Kaksi hakijoista, Pekka Ottavainen ja Tapio Saarenpää, on toiminut Fennovoiman toimitusjohtajina.

Ottavainen sai potkut Fennovoiman toimitusjohtajan paikalta syyskuun alussa. Vuodesta 2007 Fennovoimaa johtanut Saarenpää taas irtisanottiin vuoden 2012 lokakuussa.

Osastopäällikön virka avautui, kun Esa Härmälä nimitettiin Metsähallituksen toimitusjohtajaksi. Uusi energiapäällikkö aloittaa työssään marraskuun alussa. Virka on määräaikainen, sen pituus on enintään viisi vuotta.

Osastopäällikön virkaan on hakenut neljä päällikköä työ- ja elinkeinoministeriön sisältä. Esimerkiksi energiaosaston ydinenergiaryhmän päällikkö Herkko Plit, energiatehokkuusyksikön päällikkö Timo Ritonummi ja energiamarkkinat-ryhmän päällikkö Petteri Kuuva haluaisivat Härmälän paikalle.

Hakijoiden joukossa on myös Energiaviraston ylijohtaja Riku Huttunen ja Energiateollisuus ry:n kaukolämpöjohtaja Jari Kostama.

Päätöksen osastopäällikön nimityksestä tekee valtioneuvosto.

energia  fennovoima  työ- ja elinkeinoministeriö 
Viite