Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kalasataman romanikerjäläisiä uhkaa häätö

6.7.2010 8.59

Saija Räsänen

Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen asettama työryhmä haluaa häätää Kalasatamassa sijaitsevan sosiaalikeskus Sataman piha-alueelle majoittuneet romanikerjäläiset.

 

Vapaa katto ry:n saaman varoituksen mukaan romanien on poistuttava pihalta 2.8. mennessä, tai kaupunki häätää kaikki talon toimijat.

 

"Kaupunginjohtajalla ei ole poliittista tukea häädölle. Kaupunginhallitus päätti kesäkuussa vastoin Pajusen esitystä hankkia Sataman pihaan sanitaatiotilat koko kesälle”, kommentoi Vapaa Katto ry:n Keiju Oksanen järjestön tiedotteessa. 

 

Häätöpäätöksessä vedotaan paloturvallisuus- ja jäteongelmiin, mutta nämä on Vapaa liikkuvuus ry:n mukaan jo ratkaistu yhdessä viranomaisten kanssa. Myös yhteistyö nuorisoasiainkeskuksen kanssa on sujunut hyvin.

 

Sosiaalikeskus Satama on tarjonnut Itä-Euroopan romaneille mahdollisuuden majoittua pihallaan kesäkuusta 2009 lähtien, koska kaupunki ei ole tarjonnut romaneille muuta majoittumispaikkaa. Oksasen mukaan majoitus olisi helposti järjestettävissä joko kaupungin omin toimin tai yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

 

"Jos Helsingin kaupunki olisi oikeasti kiinnostunut meidän turvallisuudestamme, se järjestäisi meille vaihtoehtoisen paikan asua, kommentoi eräs Sataman romaneista Vapaa katto ry:n tiedotteessa.

 

Helsingin kaupungilla ei ole virallista linjaa Itä-Euroopan romanien suhteen, mutta kaupunginjohtaja Pajunen on yksityishenkilönä tukenut valtakunnallista kerjäläiskieltoa.

 

kerjääminen  romanit 
Viite