Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

facebook.com

MMM on historiaa -sivu Facebookissa.
Historiallista. Kansalaisaloitteella yritetään kaataa ministeriö.facebook.com

Historiallista. Kansalaisaloitteella yritetään kaataa ministeriö.

Kansalaisaloite tähtää kohuministeriön lakkauttamiseen

8.4.2013 8.22

Lasse Leipola

Huhtikuun lopussa käynnistyy nimienkeruu kansalaisaloitteeseen, jonka tavoitteena on maa- ja metsätalousministeriön lakkauttaminen. Ministeriö on saanut viime aikoina runsaasti kritiikkiä muun muassa kalastus- ja petoasioiden hoitamisesta.

”Koko luonnonvarojen hyödyntämiseen perustuvan elinkeinotoiminnan johtaminen kaipaa täydellistä systeemipäivitystä. Suomen kilpailuetua on ryhdyttävä aktiivisesti hakemaan muuttumalla maailman mukana ja hakemalla sopusointua ympäristön ja elinkeinojen välillä. Ympäristötietoisuuteen heränneet markkinat kasvavat ja sieltä löytyvät terveelle pohjalle synnytetyt menestystarinat. Niin vesistöissä, metsissä kuin pelloillakin. Nopeimmin tämä päivitys saadaan tehtyä lakkauttamalla maa- ja metsätalousministeriö ja jakamalla sen tehtävät ympäristöministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön kesken”, Markus Wasara perustelee juuri avatulla MMM on historiaa -sivulla.

Sivuston blogissa on määrä julkaista jatkossa vierailevien kirjoittajien tekstejä. Lisäksi kampanjalle on avattu Facebook-sivu ja halukkaat voivat tilata uutiskirjeen. Nimien kerääminen alkaa 29. huhtikuuta.

Maa- ja metsätalousministeriöön kohdistuva kritiikki kiihtyi viime viikolla, kun ensin Helsingin Sanomat kertoi, että tutkimustulokset sivuutetaan usein ministeriön sisäisessä päätöksenteossa. Sen jälkeen kalastusharrastaja Jasper Pääkkönen paljasti Ylelle, että ministeriön virkamiehet ovat yrittäneet saada hänet lopettamaan esittämänsä kritiikki.

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö haastoi eilen sunnuntaina muiden puolueiden puheenjohtajia keskusteluun MMM:n kalapolitiikasta.

”Onko MMM:n vanhakantaisella edunjakopolitiikalla uhanalaisten kalakantojen kustannuksella muiden hallituspuolueiden tuki vai ei? Vai ovatko he valmiita ympäristöministeriön tavoin kuuntelemaan tutkijoiden suosituksia pyydettävien kalojen alamitoista, ajallisista kalastusrajoituksista, haitallisten kalastusmetodien rajoittamisesta ja kalastuskiintiöistä”, Niinistö kirjoitti vihreiden sivuilla.

Hänen mukaansa kalastuspolitiikka olisi seuraavissa hallitusneuvotteluissa siirrettävä ympäristöministeriölle.
Viite