Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kansalaisjärjestöjen vaalijulistus ylittää Suomen rajat

1.3.2011 10.27

Saija Räsänen

Yhteensä 83:n kansalaisjärjestön vaalijulistus luovutetaan tänään tiistaina puolueiden edustajille ulkopoliittisessa vaalipaneelissa Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.

Järjestöjen viestinä puolueille on, että monet ensi vaalikauden haasteista ylittävät valtioiden rajat, sillä talouskriisin jälkimainingit ja ilmastonmuutos koettelevat kehitysmaita ja heijastuvat sieltä takaisin teollisuusmaihin, myös Suomeen.

Julistuksen takana on valtakunnallisia ja paikallisia järjestöjä eri puolilta Suomea. Sen laatimista on koordinoinut Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa.

Järjestöt vaativat muun muassa sitä, että kehitysyhteistyössä on lisättävä köyhien maiden vastuuta ja valtaa omasta kehityksestään ja että kehitysapu nostettaisiin 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2015 mennessä.

Veroparatiisien suitsiminen ja rahoitusmarkkinaveron käyttöönotto vakauttaisivat järjestöjen mukaan kansainvälistä taloutta ja toisivat lisää verotuloja.

Lisäksi järjestöt haluavat, että yritysvastuusääntöjä parannetaan ja että Suomeen säädetään ilmastolaki, joka tavoittelee 40 prosentin päästövähennyksiä vuoteen 2020 mennessä.

kansalaisjärjestöt  eduskuntavaalit 
Viite