Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

megapolis2026.org

Megapolis 2026.
megapolis2026.org

Kansalaisten ääni halutaan kuuluviin energiakeskustelussa

14.10.2011 9.02

Lasse Leipola

Huomenna lauantaina Helsingissä järjestettävän Megapolis 2026-tapahtuman taustalla oleva ympäristöjärjestö Dodo vetoaa sen puolesta, että energiakeskustelussa kuunneltaisiin päättäjien ja asiantuntijoiden lisäksi myös tavallisia kansalaisia.

”Energia liittyy kaikkiin yhteiskuntamme osa-alueisiin, aina asumisesta liikkumiseen, ruokaan ja viihtymiseen. Jokainen kansalainen on omien energia-asioidensa paras asiantuntija ja juuri oikea henkilö käynnistämään energiavallankumouksen omassa kotitaloudessaan, naapurustossaan tai työpaikallaan”, tänään perjantaina julkistetussa kannanotossa todetaan.

Järjestön mukaan energiakeskustelussa ei pidä varoa luovaa ajattelua tai populistisiakaan äänensävyjä.

”Vuoden 2012 aikana suomalaisiin energiantuotantotalkoisiin toivotetaankin avoimin mielin mukaan kaikki: autotallipajojen pellepelottomat, energiantuotantolaitteiden rakentajat, kukkahattutädit, julkkiskokit, punavuoren fiksipyöräilijät, virpisalmet, maanviljelijät, kesämökkeilijät, putkimiehet, vaatemyyjät, kainuulaiset ja turkulaiset sekä iltapäiväruuhkissa istuvat isit ja äidit.”

Lauantaina Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävässä Megapolis 2026 -tapahtumassa puhutaan muun muassa design-ajattelun merkityksestä kaupunkisuunnittelussa, moottoriteiden muuttamisesta kaupunkibulevardeiksi, energian roolista Egyptin kansannousussa ja uusiutuvan energian hankkeista Malissa.

Kolmen sepän aukiolla kannustetaan ohikulkijoita rikkomaan suuria piñata-palloja. Piñata Apokalypsiksi ristityn ”urbaanin intervention” ovat toteuttaneet Aalto-yliopiston ympäristötaiteen opiskelijat.

energia 




Viite