Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kansanedustajan avustaja räväytti: Kiasma ruokkii pelkoja ja monikulttuurisuus rehottaa

19.8.2011 16.07

Sammeli Heikkinen

Muun muassa eduskuntaan akkreditoituneet toimittajat saivat perjantaina harvinaista postia.

Räväkällä Suomesta tullut amerikkalainen poliisivaltio -otsikolla varustetussa kannanotossa kysytään muun muassa, tehdäänkö Suomesta orwelilaista poliisivaltiota. Tekstissä myös nostetaan nykytaiteen museo Kiasma esimerkiksi paikasta, jossa "pelolla oikein ruokitaan kansalaisia".

Toisaalta kannanoton mukaan suomalaista kansankulttuuria tuhotaan, mistä esimerkkinä on Turun kulttuuripääkaupunkivuosi ,"jossa monikulttuurisuus rehottaa".

Poikkeuksellisinta kannanotossa ei ole sisältö, vaan se, että sen on lähettänyt kansanedustaja Antti Rantakankaan (kesk) avustaja, 24-vuotias Jaakko Kyllönen. Kyllönen on allekirjoittuksensa mukaan "aito snellmanilainen, joka uskoo sivistyksen, ihmisyyden ja totuuden voittoon".

Kansanedustaja Rantakangas vahvisti Vihreälle Langalle, että kannanotto on Kyllösen oma. Kannanoton sisältöä Rantakangas ei halunnut kommentoida.

Sähköpostin jakeluun Kyllönen on käyttänyt yli kolmeakymmentä eduskunnan kokoamaa sähköpostilistaa. Eduskunnan apulaistiedotuspäällikkö Rainer Hindsberg kertoo, ettei muista tapausta, jossa edustajan avustaja olisi lähetellyt kannanottoja omissa nimissään.

"Sen voin sanoa varmasti, että ainakaan viime aikoina näin ei ole käynyt."

Hindsbergin mukaan avustajia ei ole erikseen kielletty käyttämästä sähköpostilistoja.

"Ne on luotu työkaluiksi. Voidaan tietenkin kysyä, onko ne tarkoitettu kansanedustajien vai avustajien käyttöön"

keskusta  eduskunta  politiikka 
Viite