Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

WWF / Kai Kivelä

Pallashotelli.
Ränsistynyt. Adressin luovuttaneen lähetystön mielestä hotellin kunto ei voi olla peruste luontoa ja maisemaa vahingoittavalle lisärakentamiselle. WWF / Kai Kivelä

Ränsistynyt. Adressin luovuttaneen lähetystön mielestä hotellin kunto ei voi olla peruste luontoa ja maisemaa vahingoittavalle lisärakentamiselle.

Kansanliike vetoaa Pallaksen puolesta

2.4.2009 12.15

Vihreä Lanka

Kansallispuistossa sijaitsevan Pallas-hotellin laajentamisesta huolestuneet kansalaiset ja tutkijat luovuttivat tänään torstaina vetoomuksensa eduskunnalle, joka alkaa käsitellä tarvittavaa lakimuutosta kevään aikana.

”Lakimuutos on kansallispuistojen perustamisajatuksen vastainen, ja puistoon rakentaminen on vastoin luonnonsuojelulakia. Asiassa tehtävä päätös on linjapäätös suhtautumisessa myös muihin luonnonsuojelualueisiin”, todetaan tutkijoiden vetoomuksessa, jonka on allekirjoittanut arvovaltainen joukko ympäristöasiantuntijoita.

Kahdenkymmenenneljän allekirjoittajan joukkoon kuuluvat muun muassa akatemiaprofessori Ilkka Hanski, Lapin luontoa vuosikymmenten ajan tutkinut professori Heikki Henttonen ja Pallas-Ounastunturin kansallispuiston entinen esimies, tutkija Juha Siitonen.

Pelasta Pallas -kansanliikkeen adressissa on yli 14 200 nimeä.

Vaihtoehdoksi molemmat vetoomukset nostavat matkailupalvelujen kehittämisen kansallispuiston ulkopuolisilla lähialueilla. Alueen lähikylissä toimii jo nyt useita majoituspalveluyrityksiä, joista käsin matkailijoilla on helppo pääsy Pallastuntureille.

luonnonsuojelu 




Viite