Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kasvava tiikerilauma sinnittelee yhä pienemmällä asuinalueella

1.8.2011 10.19

Saija Räsänen

Intiassa elävien uhanalaisten tiikerien lukumäärä on kasvanut, mutta samalla niiden elintila on kaventunut. Tiikereitä on tällä hetkellä Intiassa 20 prosenttia enemmän kuin vuonna 2006, kertoo WWF. Elintila puolestaan on pienentynyt 12,6 prosentilla.

Tiedot selviävät seitsemässätoista Intian osavaltiossa toteutetusta laajasta tutkimuksesta, jossa kartoitettiin tiikerien suojelualueita, elinalueita ja yhdyskäytäviä alueiden välillä.

Tiikerien elintilan kaventuminen on WWF:n mukaan johtanut siihen, että tiikerien levinneisyys ja populaatioiden välinen geneettinen vaihto on vähentynyt. Ihmisen ja tiikerin väliset selkkaukset ovat puolestaan lisääntyneet.

Tiikereitä uhkaa myös salametsästys, mutta kadonneet yksittäiset populaatiot voidaan luoda uudelleen vapauttamalla vangittuja tiikereitä takaisin luontoon samoille alueille. Jos elinympäristö on kuitenkin menetetty, on sitä WWF:n mukaan lähes mahdotonta palauttaa entiseen käyttöön.

Tutkimuksen mukaan tiikerien lukumääräinen lisääntyminen ei vielä auta lajia vahvistumaan, koska tiikerit tarvitsevat hyvää metsää, saalista ja rauhallisia lisääntymisalueita selviytyäkseen.

eläimet  eläintensuojelu  tiikerit  sukupuutto 
Viite