Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kokoomus

Jyrki Katainen.
Rahat kansalta. Valtiovarainministeri Katainen toivoo puolueiden saavat tulevaisuudessa lahjoituksia kansalaisilta. Kokoomus

Rahat kansalta. Valtiovarainministeri Katainen toivoo puolueiden saavat tulevaisuudessa lahjoituksia kansalaisilta.

Katainen kaipaa kansalta pikkurahoja

13.8.2009 10.50

Jukka Vahti

Keskiviikkona vaalirahoitustaan avanneen kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen toivoo, että Suomessa otetaan oppia Yhdysvalloista.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama esimerkiksi keräsi ennätyksellisen vaalipotin lukuisista pienistä lahjoituksista.

Katainen toivoo, että ehdokkaat eivät Suomessakaan jää pelkän puoluetuen varaan.

"Vaaleissa jokaisen puolueen ympärillä on tuhansia tai kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka jännittävät oman ehdokkaansa puolesta ja haluaisivat jotain tehdä, mutta esitteiden jakaminen ei välttämättä sovi kaikille", Katainen sanoi Vihreälle Langalle.

"Viiden tai kymmenen euron lahjoittaminen voisi kuitenkin sopia, moni tekisi sen ehkä mielellään. Toivottavasti tällainen kulttuuri kehittyy."

Kataisen arvion mukaan vaalirahoituksen ympärillä pitkään vellonut kohu asettaa ehdokkaat eriarvoiseen asemaan ainakin lähivuosina. Vaalirahoituksen saamisen vaikeutuminen suosii ennestään rikkaita ehdokkaita.

"Uskon, että kampanjoiden hinta tulee yleisesti ottaen alas, mikä on hyvä asia. Mutta ihmiset, joilla on laittaa rahaa kampanjointiin, laittavat sitä siihen myös jatkossa", Katainen sanoo.

vaalirahoitus 
Viite