Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jukka Vahti

Säätytalolla.
Hyvin pyyhkii. Hallitustunnustelija Jyrki Katainen tapasi mediaa Säätytalolla.Jukka Vahti

Hyvin pyyhkii. Hallitustunnustelija Jyrki Katainen tapasi mediaa Säätytalolla.

Katainen: Viljelijöiden ei tarvitse olla huolisssaan hallituksesta

14.6.2011 14.22

Jukka Vahti

Hallitusneuvotteluja johtajava Jyrki Katainen (kok) rauhoitteli tiistaina valmisteilla olevasta hallitusohjelmasta huolestuneita maa- ja metsätaloustuottajia.

Tuottajien etujärjestö MTK järjesti tiistaina mielenosoituksen Säätytalon edustalla. Järjestö on huolissaan erityisesti kotimaisen ruuan ja puun tuotannon kannattavuudesta. 

Katainen rauhoitteli maaseudun tuottajia, kun häneltä kysyttiin tiedotustilaisuudessa, onko huoleen syytä.

"Ei. Teemme hallitusohjelmaa, joka tuo hyvää Suomelle, kääntää velkaantumisen laskuun, siitä on sovittu, ja se on sellainen Suomi, jossa on vahva talous ja joka on hyvä kaikille", hän sanoi. 

Maa- ja metsätalousministerin salkun kohtalo on yksi tulevan hallituksen seuratuimmista pesteistä. Ministerin paikalle on viime viikkojen aikana veikkailtu ainakin nykyistä maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikköä Jarmo Vaittista sitoutumattomana ammattiministerinä ja kokoomuksen europarlamentaatikkoa Ville Itälää.

Molemmat ovat kiistäneet olevansa käytettävissä ministeriksi. Alma median Helsingin toimitus veikkasi tänään tiistaina ilmestyneessä Kauppalehdessä maatalousministerin pestin olevan menossa sdp:n Riitta Myllerille.

maatalous  hallitusneuvottelut 
Viite