Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto / Günay Mutlu

Muotovaliot. EU päätti lopettaa vinojen kurkkujen syrjinnän. Istockphoto / Günay Mutlu

Muotovaliot. EU päätti lopettaa vinojen kurkkujen syrjinnän.

Käyrät kurkut palaavat kauppoihin

12.11.2008 14.04

Vihreä Lanka

EU poistaa koko- ja muotovaatimukset 26 hedelmältä tai vihannekselta. Vaatimukset poistetaan kokonaan esimerkiksi kurkuilta, jotka saavat jatkossa olla juuri niin käyriä kuin sattuvat olemaan.

"Nyt koittaa käyrien kurkkujen ja muhkuraisten porkkanoiden uusi aika", julisti maataloudesta ja maaseudun kehittämisestä vastaava komissaari Mariann Fischer Boel EU-komission tänään keskiviikkona lähettämässä tiedotteessa.

"Tällaisista seikoista on turha määrätä EU:n tasolla. On paljon parempi antaa markkinatoimijoiden päättää niistä", Fischer Boel sanoo.

Hänen mukaansa ei ole mitään järkeä heittää pois täysin kelvollisia tuotteita vain sen takia, että ne ovat väärän muotoisia.

Erityisvaatimukset säilytetään kymmenellä tuotteella. Nämä tuotteet ovat kiivi, mansikka, omena, paprika, persikka ja nektariini, päärynä, salaatit, sitrushedelmät, tomaatit ja viinirypäleet.

Jäsenmaat voivat kuitenkin sallia poikkeuksia näistä vaatimuksista, mikäli tuotteita myydään asianmukaisella tavalla merkittyinä. Muutoksia sovelletaan ensi vuoden heinäkuusta alkaen.

ruoka 
Viite