Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

vaarinkaytosilmoitus.fi

Väärinkäytösilmoitus.fi
Sininen nappi. Pekka Haavisto toivoo, että kehitysvaroihin liittyvä "korruptionappi" leviää myös muuhun valtionhallintoon.vaarinkaytosilmoitus.fi

Sininen nappi. Pekka Haavisto toivoo, että kehitysvaroihin liittyvä "korruptionappi" leviää myös muuhun valtionhallintoon.

Kehitysyhteistyön väärinkäytöksistä voi nyt ilmoittaa nappia painamalla

3.6.2014 14.15

Lasse Leipola

Ulkoministeriö on avannut vaarinkaytosilmoitus.fi–sivuston, jonka kautta voi ilmoittaa kehitysyhteistyön määrärahojen käyttöön liittyvistä epäilyksistä. Muissa pohjoismaissa vastaavat järjestelmät ovat keränneet vuosittain kymmeniä ilmoituksia.

”Kansalaisten on voitava luottaa siihen, että kehitysyhteistyövarat menevät oikeaan tarkoitukseen. Siksi kynnys ilmoittamiseen on tehty mahdollisimman matalaksi”, kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr) sanoo ulkoministeriön tiedotteessa.

”Jo nyt Suomi on käsitellyt epäilyt ja julkaissut selvinneet väärinkäytökset nopeasti moniin muihin eurooppalaisiin maihin verrattuna. Meille on tullut jopa soittoja ulkomailta, ja on kysytty tapauksista, joista Suomi on tiedottanut, mutta kaikki muut rahoittajat eivät.”

Ulkoministeriön mukaan väärinkäytökset ovat olleet melko vähäisiä suhteutettuna kehitysyhteistyön määrä rahoihin, viime vuosina noin 1–2 promillea.

 

kehitysyhteistyö 
Viite