Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Venäjän kepu. Suomen Keskustalla ja Yhteinäisellä Venäjällä on yhteiset arvot.

Venäjän kepu. Suomen Keskustalla ja Yhteinäisellä Venäjällä on yhteiset arvot.

Kepu veljeilee Putinin puolueen kanssa

21.11.2008 8.22

Laura J. Rantanen

Keskustan varapuheenjohtajat, ympäristöministeri Paula Lehtomäki ja kansanedustaja Tuomo Puumala osallistuivat eilen torstaina Yhtenäinen Venäjä -puolueen kokoukseen Moskovassa. Vierailulla haluttiin tiivistää keskustan kansainvälisiä puolueyhteyksiä.

Ja kuka nyt ei haluaisi lähentää suhteitaan pääministeri Vladimir Putinin sätkynukkepuolueeseen, jolle demokratia ei merkitse mitään ja sananvapaus tarkoittaa valtion tv-kanavien vapautta ylistää valtiojohtoa?

Miksi keskusta haluaa tiivistää yhteistyötä juuri Yhtenäisen Venäjän kanssa?

”Venäjällä on luontevaa tehdä yhteistyötä sen puolueen kanssa, joka on johtavassa asemassa. Se ei tarkoita, etteikö yhteistyötä voisi tehdä myös muiden puolueiden kanssa. Molemmat ovat keskustalaisia puolueita, joilla on yhteistä politiikassa ja arvoissakin, mutta korostan, ettemme ole kaikista asioista samaa mieltä”, keskustan kansainvälisten asioiden vastuuhenkilö Matti Mönttinen sanoo.

Mönttisen mukaan yhteistyötä Putinin puolueen kanssa puoltaa se, että esimerkiksi finanssikriisissä ja ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä tarvitaan yhteydenpitoa eri maiden poliittisten puolueiden kesken.

”Venäjän puoluekentässä tapahtuu jatkuvasti muutoksia, joten tilanne on auki muiden puolueiden suhteen. Toki yhteistyötä pitää tehdä eri tasoilla, mutta asioiden hoidon kannalta on luontevaa, että maiden johtavat puolueet tekevät yhteistyötä.”
Viite