Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy

Mestaritorppa.
Ekokoti. Järvenpään keskustan tuntumaan rakennettava Mestaritorppa valmistuu ensi vuonna.Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy

Ekokoti. Järvenpään keskustan tuntumaan rakennettava Mestaritorppa valmistuu ensi vuonna.

Kerrostalokisan voittajat puolittivat ilmastopäästöt

24.10.2013 13.05

Lasse Leipola

Suomen ilmastoystävällisimpien kerrostalojen hiilijalanjälki on noin puolet keskimääräisestä tasosta.

Rakennusteollisuus ja Green Building Council Finland palkitsi tänään Järvenpäähän ja Vantaalle nousevat kerrostalot Suomen ilmastoystävällisimpinä. Niiden elinkaaripäästöt arvioitiin noin 30 kiloksi hiilidioksidia vuodessa per asuinneliö.

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen (sd) arvio, että rakennetun ympäristön energiatehokkuuden lisääminen, avaa suomalaisille yrityksille merkittÃvià mahdollisuuksia lisätä liiketoimintaa paitsi Suomessa, myös kansainvälisesti.

”Uutta, älykästä teknologiaa hyödyntämällä saamme aikaan nopeita, vaikuttavuudeltaan tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja energiatehokkuudessa, arjessa ja yhteydenpidossa. Tästä Suomen ilmastoystävällisin kerrostalo -kilpailu nosti esiin erinomaisia esimerkkejä", Viitanen sanoo tiedotteessa.

Järvenpään Mestaritorppa on suunniteltu kestämään sata vuotta, mikä laskee sen elinkaaripäästöjä. Lisäksi rakennuksessa käytetään monenlaisia vähäpäästöisiä ratkaisuja. Esimerkiksi lämmönlähteenä käytetään maalämpöä, jota riittää myös naapuritalolle. Vantaan Kivistöön rakennettava asuntomessutalo on osittain puurunkoinen ja sen lämmittämiseen käytetään kauko- ja aurinkolämpöä.

ekorakentaminen 




Viite