Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kertovatko nämä laulut presidenttiehdokkaista?

17.1.2012 9.58

Sammeli Heikkinen

Pohjois-Koreassa kuulemma jokaisella johtajalla – siis Suurella, Rakkaalla ja Tissiposkella – on oma tunnusbiisinsä. No kyllähän presidentinvaalien kärkiehdokkaillekin on kappaleet sitten löydettävä.

Sauli Niinistö (kok) käärii kampanjakuvassaan omituisesti hihaansa ja ilme on uhkaava, kuvan ulkopuolella voi aavistaa tarvikepöydän, jolla odottaa lateksihanska... Mieleen tulee tullimies. Siis se, joka ”koko homman jotenkin mokasi / kun rutiininomaisesti tuli ja hanurini tarkasti.”

Aina kun Paavo Lipponen (sd) kulkee kulmikkaasti nytkyen, pään sisäinen soundtrack pyörähtää käyntiin: ”Body movin’ body movin’ / A1 sound in the town so soothing...”

Toinen Paavo, tämä Väyrynen (kesk) on jotenkin arkijärkeä pakeneva ilmiö. ”Hän tekee levottomaksi / olen aivan myyty mies / ja minä sentään olen nähnyt maailmaa.”

Pekka Haavisto (vihr) on vaali- ja julkikuvan perusteella varsinainen Smooth Operator. Tosin Hesarin naamakyselyn perusteella Haavisto joutuisi kysymään valtiovierailulla Venäjän presidentilta ”Who are You”.

Ja sitten vielä uhmakkaana ja harmaana vaalimainoksessaan poseeraava Soinin Timo (ps). Olkoon ennalta-arvattavaa, mutta näinhän se menee: ”Se se vaan on sillä lailla / Että tässäkin maassa sitä on paljon mälsää.”

Ei muuta kuin krebaamaan!

presidentinvaalit  teemalaulut 
Viite