Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Keski-Suomen vihreät miehet haluavat eroon naistutkimuksesta

3.12.2009 15.32

Noora Jussila

Keski-Suomeen perustettiin eilen Keski-Suomen vihreät miehet. Aivan ensimmäiseksi yhdistys vaatii, että Jyväskylän yliopiston naistutkimuksen nimi vaihdetaan sukupuolentutkimukseksi.

Vihreiden miesten mielestä rahavaikeuksissa rypevää naistutkimusta ei saa lopettaa, sillä oppiaine on yhteiskunnallisesti tärkeä. Yhdistyksen mukaan sukupuolieroon liittyvä tutkimus on tärkeää Jyväskylän yliopistolle, mutta aine on avattava myös miehille.

"Haluamme kiinnittää huomiota siihen, että tasa-arvokysymys on hiukan eri asia kuin naiskysymys. Siinä pitää muistaa kaikensuuntaiset tasa-arvo-ongelmat", sanoo yhdistyksen puheenjohtaja, filosofian professori Mikko Yrjönsuuri.

Yrjönsuuri huomauttaa, että esimerkiksi Helsingin yliopistossa naistutkimus on jo muutettu sukupuolentutkimukseksi.

Yrjönsuuren mukaan Keski-Suomessa on ollut tilausta omalle miesyhdistykselle.

"Keskusteluissamme olemme havainneet, että tällä hetkellä on tunnustettu ongelma, ettei myyttinen mieskuva vastaa todellisuutta. Se, millainen suomalainen mies on, pitäisi saada jollain tavalla tuotua tälle vuosituhannelle."

Perustamiskokouksessa Jyväskylässä oli paikalla kahdeksan jäsentä. Keski-Suomen vihreiden miesten hallituksen jäseniksi valittiin Nico Holmberg, Ari Jäntti, Jyrki Ruohomäki, Antti Yli-Tainio ja Kyösti Yli-Kulju.

tasa-arvo 
Viite