Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Keskusta haluaa Suomeen 100 000 vihreää työpaikkaa

26.2.2010 14.54

Lasse Leipola

Keskusta julkaisi tänään perjantaina toimenpideohjelman, jossa linjataan puolueen tavoitteita 2010-luvulla. Yksi keskeisistä tavoitteista on 100 000 uuden ”vihreän talouden” työpaikan luominen.

Mitä nämä vihreät työpaikat käytännössä ovat, tiedottaja Matti Mönttinen?

”Ne ovat niitä työpaikkoja, joita toivottavasti syntyy, kun investoidaan uusiutuvaan energiaan ja vihreään teknologiaan. Keskustassa nähdään, että edessä on vihreän kasvun ja kestävän kehityksen vuosikymmen. Näistä aloista tulee toivottavasti Suomen viennin vihreä jalka”, Mönttinen sanoo.

Hän ei ota kantaa siihen lasketaanko esimerkiksi kaikki maatalouden työpaikat, esimerkiksi tehomaatalous ja turkistarhaus vihreäksi taloudeksi.

”Tämä asia jää poliitikkojen päätettäväksi.”

Uusi toimenpideohjelma on määrä hyväksyä Lahdessa ensi kesäkuussa järjestettävässä puoluekokouksessa. Sitä ennen puolue pyytää siitä lausuntoja useilta järjestöiltä, muun muassa EK:lta, SAK:lta, Greenpeacelta, Setalta ja Mannerheimin Lastensuojeluliitolta.

”Poikkeuksellisen haastavien tulevaisuudennäkymien edessä haluamme erityisesti hyödyntää sen ideapotentiaalin, joka suomalaisissa ja suomalaisessa yhteiskunnassa on”, puheenjohtaja Matti Vanhanen sanoo puolueen tiedotteessa.

Keskustan mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen puolue pyytää lausuntoja kansalais- ja etujärjestöiltä. Lausuntopyynnöt lähetetään lähes sadalle järjestölle ja saaduista vastauksista tehty kooste julkistetaan keskustan nettisivuilla huhtikuussa.

viherkaulustyöpaikat 
Viite