Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Läppärillä töitä.
Huvia vai hyötyä? Keskustan nuoret toivovat, että työnantajien olisi aiempaa helpompaa hankkiutua eroon huonoista työntekijöistä.SXC

Huvia vai hyötyä? Keskustan nuoret toivovat, että työnantajien olisi aiempaa helpompaa hankkiutua eroon huonoista työntekijöistä.

Keskustanuoret vaatii potkuja ”juopotteleville luikureille”

14.1.2013 11.58

Lasse Leipola

Keskustanuoret vaatii irtisanomisperusteiden uudistamista siten, että tuotannollisiin ja taloudellisiin perustuvasta irtisanomisesta tulisi nykyistä vaikeampaa. Sen sijaan henkilökohtaisiin syihin perustuvaa irtisanomista tulisi järjestön mukaan ”tietyissä tapauksissa” madaltaa.

”Ammattitaitoisen työnaisen tai -miehen voi potkaista pienessä laskusuhdanteessa ulos melko helposti, mutta juopottelevan luikurin kanssa saattaa joutua elämään ties kuinka pitkälle. Tämäkö on käsityksemme toimivasta työsuhteesta? Tarvitsemme nyt sanahelinän sijaan tekoja työn ja oikeudenmukaisuuden eteen”, puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo järjestön tiedotteessa.

Yritykset turvautuvat sen sijaan järjestön mukaan liian helposti irtisanomisiin, kun talous tiukkenee.

”Taloudelliset syyt ovat kuin taikasana, joilla osaavia ihmisiä voidaan heittää kilometritehtaalle heppoisin perustein”, Kurvinen sanoo.

Hänen mukaansa irtisanomisille olisi oltava vahvemmat perusteet kuin mitä nykylainsäädäntö vaatii.

työelämä 
Viite