Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Miska Knapek / Circle Up Now / Amnesty International

Mielenilmaus Helsingissä.
Terveiset Helsingistä. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty järjesti heinäkuussa tapahtuman, jossa vaadittiin lisää vapautta Kiinaan. Miska Knapek / Circle Up Now / Amnesty International

Terveiset Helsingistä. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty järjesti heinäkuussa tapahtuman, jossa vaadittiin lisää vapautta Kiinaan.

Kiina suitsii toimittajia tiukalla ohjeistuksella

19.8.2008 9.10

Vihreä Lanka

Kiinan viranomaiset ovat antaneet tiukat ohjeet maan toimittajille. Australialainen Sydney Morning Herald on julkaissut 21-kohtaisen listan, jossa kerrotaan mitä toimittajat saavat tehdä ja mitä eivät. Asiasta kertoo brittiläinen Guardian verkkosivuillaan.

Ohjeissa kielletään muun muassa mielenosoituksien huomioiminen, avajaisten kritisoiminen sekä ruuan turvallisuuteen liittyvistä aiheista kirjoittaminen.

Toimittajia on myös kielletty tekemästä haastatteluja, joissa käsitellään maailman kauppajärjestön WTO:n neuvotteluja, Yhdysvaltojen vaaleja tai Kiinan suhteita Iraniin, Sudaniin tai Zimbabween.

Guardianin mukaan Kiinan viranomaiset ovat kieltäneet listan olemassaolon, mutta paikalliset toimittajat ovat vahvistaneet saaneensa ohjeistuksen sähköpostitse tai suullisesti.

media  sananvapaus 
Viite