Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

HYY

Vielä nimetön. Ylioppilaslehden lukijoiden ehdottamia nimiä ovat muun muassa Konkurssipesä, Rahareikä, Turhake, Titanic ja Kankkulan kaivopiha.HYY

Vielä nimetön. Ylioppilaslehden lukijoiden ehdottamia nimiä ovat muun muassa Konkurssipesä, Rahareikä, Turhake, Titanic ja Kankkulan kaivopiha.

Kiistelty kolmas ylioppilastalo aukeaa tänään Helsingissä

26.11.2008 8.11

Lasse Leipola

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan HYY:n kolmas ylioppilastalo Etu-Töölössä vihitään tänään käyttöön. Talon rakentamisesta ja uudesta tilanjaosta päättäminen oli riitaisa prosessi.

Tämän vuoden vihreän edustajistoryhmän puheenjohtajana toiminut Erkki Perälä sanoo, että HYY:n vihreät ovat koko ajan suhtautuneet kriittisesti kolmannen ylioppilastalon rakentamiseen.

”Lisätiloille ei ollut tarvetta, ja rakennuskustannukset sekä tilavuokrat ovat johtaneet säästöpaineisiin, mikä näkyy muun muassa paineina leikata ylioppilaskunnan jäsenpalveluita ja kehitysyhteistyömäärärahoja”, Perälä sanoo.

Hän harmittelee, että talo rakennettiin juuri silloin, kun kustannukset olivat korkeimmillaan. Nyt osa tiloista pannaan vuokralle lisätulojen keräämiseksi.

Perälän mukaan HYY:n vihreät ovat kuitenkin tyytyväisiä lopulliseen tilajakoon.

”Meidän tavoitteenamme oli alusta alkaen, että myös yhteiskunnallisten järjestöjen ja harrastusjärjestöjen käyttöön varataan tilaa.”

Perälän mukaan kolmatta ylioppilastaloa ei tarvitse ainakaan vielä vallata muuhun käyttöön.

”Se on tehty järjestökäyttöön, mutta käytäntö näyttää aikanaan, mihin sitä tullaan käyttämään. Vuoden 1968 valtaus oli käsittääkseni kuitenkin enemmän kannanotto ylioppilaskunnan toimintaan kuin tilojen käyttöön.”

yliopistot 
Viite