Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Sähkötolppa.
Vielä virtaa. Strategia ennustaa sähkönkulutuksen kasvavan selvästi nykyisestä.SXC

Vielä virtaa. Strategia ennustaa sähkönkulutuksen kasvavan selvästi nykyisestä.

Kohuttu energia- ja ilmastostrategia hyväksyttiin

20.3.2013 13.48

Lasse Leipola

Valtioneuvosto on tänään keskiviikkona hyväksynyt energia- ja ilmastostrategian päivityksen. Siinä alennetaan arviota sekä sähkönkulutuksesta että energian kokonaiskulutuksesta.

Sähkönkulutuksen arvioitiin vielä vuonna 2008 nousevan vuoteen 2020 mennessä 98 terawattituntiin. Nyt arviota laskettiin 94 terawattituntiin, vaikka monien ulkopuolisten mukaan 90 terawattituntia, joka vastaa kaikkien aikojen ennätysvuotta 2007, olisi lähempänä totuutta.

Energian kokonaiskulutuksen tavoiteluku, 310 terawattituntia, on sama kuin edellisessä päivityksessä, mutta ministeriön tiedotteen mukaan tilastointimuutoksesta johtuen tavoite on 11 terawattituntia edellistä tiukempi.

Strategian tavoitteena on varmistaa, että Suomi saavuttaa tavoitteet, joihin se on sitoutunut.

Maan ystävät ja Greenpeace tyrmäsivät strategiapäivityksen tuoreeltaan. Niiden mielestä kyseessä on surullinen esimerkki vanhanaikaisesta ilmastopolitiikasta.

”Meillä on muutama vuosi aikaa poistua osaltamme ilmastokatastrofiin johtavalta kehityspolulta. Energia- ja ilmastostrategian päivityksen perusteella Suomella ei ole mitään aikomusta vähentää päästöjään vaikuttavasti ja ajoissa. Tämä paperi naurattaisi, jollei kyse olisi niin vakavasta asiasta”, Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Laura Meller sanoo järjestöjen tiedotteessa.

Järjestöt moittivat muun muassa sitä, että ilmastopolitiikkaa valmistellaan suljetuin ovin.

Juttuun on päivitetty järjestöjen kannat kello 14.07.

energia 




Viite