Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Inspiraatiota naapurista. Ruotsin vihreiden puheenjohtaja Maria Wetterstrand aloitti puheellaan puoluekokouksessa käytävän poliittisen keskustelun.Lasse Leipola

Inspiraatiota naapurista. Ruotsin vihreiden puheenjohtaja Maria Wetterstrand aloitti puheellaan puoluekokouksessa käytävän poliittisen keskustelun.

Kokoomuksen huijauspuheet villitsivät puoluekokouksessa

23.5.2010 11.45

Lasse Leipola

Vihreiden puoluekokouksessa Turun messukeskuksessa käytiin tänään sunnuntaina vilkas poliittinen keskustelu. Puheenvuoroissa vastattiin valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) eilen vihreitä kohtaan esittämiin syytöksiin.

”Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen puhui eilen huijauksesta, kun sanoi, että päästöjen vähentäminen edellyttää sekä uusiutuvaa että ydinvoimaa. Haluaisin nähdä kokoomuksen arviot. Me olemme esittäneet omat lukumme, joiden perusteella ydinvoimalle ei ole tarvetta”, sanoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö.

Hän vaati, että kokoomus esittää oman mallinsa Suomen energiatulevaisuudesta ja että puheenjohtaja Jyrki Katainen vastaa kymmeneen kysymykseen, jotka vihreät esittivät elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle (kesk).

”Ne ovat kysymykset, joihin täytyy pystyä vastaamaan. Löysien puheiden aika on ohi!”, Niinistö sanoi.

Varapuheenjohtaja Mari Puoskari ihmetteli, miksi vihreät on leimattu hallituskurin rikkureiksi, vaikka esimerkiksi keskustalaiset ovat huomattavasti useammin äänestäneet hallitusta vastaan eduskunnassa tai valiokunnassa tai jättäneet asiasta eriävän mielipiteen.

”Mielestäni on varsin outoa tulkita, että vihreät ovat hallituskumppaneitaan vastaan vastustaessaan ydinvoimaa. Lähtökohtaisesti vastustamme ydinvoimaa, emme suinkaan hallitusta.”

Puolueen johtohahmoja lukuun ottamatta hallituksen energiaratkaisuja käsiteltiin varsin vähän. Sen sijaan ehdotettiin muun muassa ilmastotulleja, kahteen puheenjohtajaan siirtymistä, vaihtoehtoisia mittareita bkt:lle sekä onnellisuuspolitiikkaa.

Puoluekokouksessa 23.5. sanottua

”Urho Kekkonen ja Paavo Lipponen eivät olleet hyviä johtajia, vaan kiukkuisia setämiehiä, joista jälkimmäisen aiheuttamaa tuhoa korjataan hänen puolueessaan edelleen.”

Euroopan vihreiden nuorten hallituksen jäsen Erkki Perälä

”Lex Nokia tulee kumota heti, ennen kuin joku erehtyy käyttämään sitä.”

Kansanedustaja Jyrki Kasvi

”On se kumma, että kokoomuksen täytyy valita kaikista miljoonista vihreän sävyistä se tummin, jote ei edes oikein mustasta vihreäksi tunnista.”

Vihreä vaikuttaja Ari Heikkinen

”Mielestäni kymmenen prosenttia maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita seuraavissa kuntavaaleissa on realistinen tavoite.”

tampereen vihreiden puheenjohtaja Päivi Sinkkonen

”Kokoomuksen viherkampanjassa ei ole ainuttakaan poliittista tavoitetta. Sama koskee koko Bob Helsinki -ajan kokoomusta. Vai milloin muistatte, että kokoomus olisi esittänyt poliittisen tavoitteen?"

Puoluesihteeri Panu Laturi

vihreät 
Viite