Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kokoomusnuorten konservatiivisuus ärsyttää muita nuorisojärjestöjä

15.11.2010 14.56

Lasse Leipola

Kokoomusnuoret sorvasivat viikonlopun liittokokouksessaan järjestön uusia linjauksia, joiden mukaan muun muassa nykymuotoinen kehitysapu, turvapaikanhakijoiden taloudellinen tuki sekä maahanmuuttajien monikulttuurisuustoiminta voidaan lopettaa.

Kokoomusnuoret haluavat myös eroon joukkoliikenteen tuesta ja ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta. Ihmisten irtisanomista tulisi järjestön mukaan helpottaa.

Linjaukset eivät ilahduta toisen päähallituspuolueen nuorisojärjestöä.

”Kun luin kokoomusnuorten tavoiteohjelmaa, niin sieltä oli tavattoman vaikea löytää montakaan sellaista kohtaa, josta voisin olla heidän kanssaan samaa mieltä”, sanoo varapuheenjohtaja Carita Maisila keskustanuorten tiedotteessa.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman ihmettelee Helsingin Sanomien haastattelussa, miksi kehitysavulle on asetettu rahamäärällinen (0,7 prosenttia bkt:sta) tavoite.

”Millään muullakaan hallinnonalalla menestystä ei mitata sillä, paljonko siihen on saatu kulutettua rahaa”

Vihreiden nuorisojärjestö Vinon puheenjohtaja Paloma Hannonen muistuttaa, että kehitystä on mitattu myös muuten. Esimerkiksi Vietnamissa ja Mosambikissa kymmenillä prosenteilla.

”Se, ettei köyhyyttä ole saatu kitkettyä, ei tarkoita sitä, että kehitysapu tulee lopettaa. Se tarkoittaa sitä, että teemme liian vähän. Kehitysyhteistyötä tarvitaan, mutta sen ei tarvitse olla ainoa keino”, Hannonen kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Juttua on päivitetty 16.11. Toisessa kappaleessa on luonnollisesti kyse ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta eikä ansiosidonnaisesta työmarkkinatuesta.

nuoret  vihreät  maahanmuutto  kehitysyhteistyö  joukkoliikenne  demarit  kokoomus 
Viite