Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Said Swallah.
Radio ratkaisee. Netti ei ole vielä syrjäyttänyt radiota Afrikan tärkeimpänä mediana.

Radio ratkaisee. Netti ei ole vielä syrjäyttänyt radiota Afrikan tärkeimpänä mediana.

Koska netti ajaa radion ohi Afrikassa?

18.2.2011 11.12

Anu-Elina Lehti

Internetin peitto Afrikassa on toistaiseksi vain 11 prosenttia, mutta netinkäyttäjien määrä on kasvanut maanosassa räjähdysmäisesti.

Pohjois-Afrikan kansannousuissa sosiaalisella medialla on ollut iso rooli, mutta isossa osassa Afrikkaa rakennetaan vasta perusinfrastruktuuria. Milloin internetistä tulee radiota tärkeämpi Afrikassa, Tansaniassa toimivan Mtukwao Community median hankekoordinaattori Said Swallah?

”Pystyn puhumaan vain Tansanian näkökulmasta. Tansania ei ole teknologiassa Afrikan kärkimaita. Noin 80 prosenttia ihmisistä asuu yhä maaseudulla, jonne ei tule edes sanomalehtiä”, Swallah muistuttaa.

Mtukwao Community media -järjestö edistää kansalaisjournalismia ja järjestää yhteisömediahankkeita muun muassa yhteistyössä suomalaisen Viestintä ja kehitys -säätiön kanssa. Säätiön vieraana Suomessa olleen Swallahin mukaan radio on yhä selvästi internetiä tärkeämpi media Tansaniassa.

”Ennen radio-asemia oli vain kaupunkikeskuksissa, mutta nyt niitä on rakennettu yhä enemmän myös maaseudulle, missä tiedontarve on suuri. Myös internet-kaapeleita rakennetaan Tansaniaan kiihtyvällä tahdilla.”

Swallahin haave on, että maaseudun ihmiset saisivat mahdollisuuden käyttää tietokoneita ja internetiä.

”Haluaisimme luoda kyliin omia yhteisömedia-keskuksia, jossa ihmiset voisivat opetella internetin käyttöä.”

internet  afrikka 
Viite