Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mandatum Life kehitti ruuasta hittituotteen

29.9.2011 13.39

Jukka Vahti

Ruuan hinta on noussut, ja samaan aikaan ruokaan liittyvät sijoitustuotteet ovat menestyneet erinomaisesti.

Henkivakuutusyhtiö Mandatum Lifen vuonna 2009 perustaman Mandatum Life Ruoka-sijoituskorin arvo on perustamisesta lähtien noussut noin 31 prosenttia. Koriin kuuluu sijoituksia esimerkiksi raaka-aineisiin, ruuan jalostukseen, myyntiin ja yrityksiin, jotka kehittävät maatalousteknologiaa.

Mandatumin salkunhoitaja Matias Rundgren sanoo, että suomalaiset sijoittajat ovat ottaneet korin innostuneina vastaan.

”Kiinnostusta on ollut kovasti. Tähän sijoituskohteeseen liittyen nähtävissä on hyvin selkeä trendi: väestönkasvu ja siirtyminen proteiinipitoisempaan ruokaan lisäävät ruuan kysyntää merkittävästi tulevien vuosikymmenten aikana.”

Alun perin ruokamarkkinoilla liikkuvat johdannaiset ja futuurit luotiin eräänlaisiksi vakuutuksiksi viljelijöille ja ruokayrityksille. Muutamassa vuodessa näiden sijoituskohteiden osuus on kuitenkin kasvanut voimakkaasti. Maailmanlaajuisesti perushyödykejohdannaisten markkinoiden koon on arvioitu 25-kertaistuneen vuosien 2003 ja 2008 välillä.

Rundgren sanoo, että johdannaiset palvelevat edelleen alkuperäistä tarkoitustaan.

”Ruokatuottajille on tärkeää, että on toimivat johdannaismarkkinat, joilla voi suojautua riskeiltä. Lopulta kyse on siitä, ketkä haluavat kantaa riskiä, ja se on oleellinen osa tehokkaasti toimivia markkinoita.”




Viite