Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kouluissa syrjitään yhä homottelemalla

17.5.2010 8.18

Saija Räsänen

Homottelu on tavallisimpia kiusaamisen muotoja kouluissa, huomauttaa Seksuaalinen tasavertaisuus Seta.

Seksuaaliseen tai sukupuoliseen suuntautumiseen liittyvää syrjintää esiintyy monessa muodossa alakoulusta lähtien. Häirinnästä kärsivät Setan varapuheenjohtaja Elina Laavin mukaan niin oppilaat kuin opettajatkin.

Syrjintä vaikuttaa erityisen haitallisesti, kun se kohdistuu itseään vielä etsivään nuoreen. Seksuaalisen suuntautumisen käyttäminen pilkan aiheena kohdistuu lisäksi kokonaiseen ihmisryhmään ja huonontaa yleistä asenneilmapiiriä seksuaalivähemmistöjä kohtaan, huomauttaa Seta.

"Opettajilla tulee olla nollatoleranssi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvaan kiusaamiseen, kuten muuhunkin kiusaamiseen", sanoo koulutussuunnittelija Ville Ylikahri Setan tiedotteessa.

Sateenkaariperheet ry:n mielestä opetussuunnitelmissa- ja materiaaleissa on puutteita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä käsittelevien teemojen suhteen.

Tutkija Jukka Lehtosen mukaan oppilaitosten pitäisi tehdä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus- suunnitelma, jolla pyrittäisiin ehkäisemään syrjimistä.

Koulumaailmassa esiintyvä syrjintä on tänään maanantaina vietettävän kansainvälisen homofobian vastaisen päivän teema. Seta järjestää yhdessä Sateenkaariperheiden kanssa 1705-tilaisuuden Kirjasto 10:ssä klo 17–19.

nuoret  seksuaalivähemmistöt 


Lisää aiheesta:Viite