Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Krista Mikkonen: Lasten kesäleireistä ei saa tulla bisnestä

11.7.2011 9.59

Saija Räsänen

Vihreiden varapuheenjohtaja Krista Mikkonen pitää tärkeänä järjestöjen yleishyödyllisen toiminnan, kuten kesäleirien, säilymistä verovapaana.

"Viime aikoina verottaja on kuitenkin selvästi kiristänyt tulkintojaan yleishyödyllisyydestä kilpailuhaittaan vedoten. Kolmannella sektorilla on Suomessa ja muissa Pohjoismaissa merkittävä rooli toisin kuin monissa muissa EU-maissa", Mikkonen kirjoittaa blogissaan.

Mikkonen nimittää "kesälomapeliksi" pienten lasten kesähoitoratkaisujen sumplimista – ongelma syntyy siitä, että koululaiset lomailevat vanhempien käydessä töissä. Leirit ovat eräs vaihtoehto lasten hoidon järjestämiseksi.

Järjestöt voivat hakea ELY-keskuksilta tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan, mutta Mikkonen pitää tuen hakemisen aikataulutusta ongelmallisena. Usein ELY-keskukset saavat tiedot käytettävistä rahoistaan niin myöhään, että päätökset venyvät huhtikuun lopulle, jolloin vanhempien kesälomatoiveet on jo ilmoitettu.

Vaarana on, että kesäleirit muuttuvat liian kalliiksi osalle vanhemmista.

"Lasten kesäleirit ovat mitä suurimmassa määrin yleishyödyllistä toimintaa. Jos niitä ruvetaan tekemään bisnesmielessä suurilla leirimaksuilla, niin kovin moneen leiriin ei lapsia riitä. Silloin monen perheen kesälomapelissä jää leirikortti käyttämättä", Mikkonen kirjoittaa.

vihreät  lapset  perheet 
Viite