Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kristilliset yhdistykset kostavat Hesarille netissä

4.4.2011 14.39

Saija Räsänen

Joukko Helsingin Sanomien kirkko-uutisoinnista kimmastuneita kerää nyt verkkoadressia Helsingin Sanomia ja Sanoma-konsernia vastaan. Adressin otsikko kuuluu: "Kristityt Sanoma-konsernille: lopettakaa heti vihakampanja."

Adressin allekirjoittajien mukaan "median vihakampanja" kirkon herätys -ja lähetysjärjestöjä kohtaan näyttäytyy päivittäin kovenevina puheina ja tekoina.

"Sanoma Osakeyhtiön Helsingin Sanomat-lehti sekä konsernin tv:n neloskanava käyttivät valtamedian räikeintä kieltä nimittäessään kirkon perinteisiä herätys- ja lähetysjärjestöjä halveksivin sanakääntein", sanotaan adressissa.

Allekirjoittajat ovat tuohtuneet muun muassa Helsingin Sanomissa 25.3. julkaistusta pääkirjoituksesta, jonka otsikko kuului "Kirkko hyysää äärijärjestöjään", sekä kolumnista, joka oli otsikoitu sanoilla "Uskovaisporno kiihottaa".

Lisäksi allekirjoittajien mukaan "vaikuttaa siltä", että painetusta Helsingin Sanomat -lehden tv-ohjelmatiedoista on säännöllisesti poistettu Medialähetysjärjestö IRR-TV:n SuomiTV:lle tuottamat ohjelmat.

Adressin on laittanut alulle porvoolainen Samaria-yhdistyksen toiminnanjohtaja Ismo Valkoniemi. Tähän mennessä adressi on kerännyt 761 allekirjoitusta.

uskonto  media 
Viite