Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kuinka käy kolmen ämmän?

30.9.2010 14.28

Mari Valkonen

Kolmen ämmän, eli maa- ja metsätalousministeriön tarpeellisuus on kuluvan vuoden aikana kyseenalaistettu useasti.

Kokoomusmeppi Sirpa Pietikäinen, demareiden kansanedustaja Jouko Skinnari ja vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto ovat ehdottaneet maa- ja metsätalousministeriön sulauttamista työ- ja elinkeinoministeriöön sekä ympäristöministeriöön.

Politiikkaa läheltä seuraavan virkamieslähteen mukaan keskusta on ainoa puolue, joka vastustaa suuria muutoksia maa- ja metsätalousministeriön nykyiseen organisaatioon.

”Tämän hallituksen enemmistö ja demaritkin ovat sitä mieltä, että yhdistymistä voi tehdä elinkeinovetoisesti tai ympäristövetoisesti”, lähde sanoi Vihreälle Langalle.

MMM:n omassa tulevaisuuskatsauksessa organisaatiomuutoksen mahdollisuutta ei oteta esille, eikä kansliapäällikkö Jarmo Vaittinen halua ottaa kantaa itsenäisen maatalousministeriön puolesta eikä vastaan.

Millaisessa organisaatiossa maa- ja metsätalousasioista ensi kevään jälkeen päätetäänkin, MMM haluaa ensi vaalikaudella muun muassa riittävästi rahaa Metso-ohjelman jatkamiseen. Lisäksi seuraavan hallituksen työksi jää kalastuslain kokonaisuudistus.

metsät  maatalous  hallitusohjelma  mmm 
Viite