Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kuka ostaa vaalikirjoja?

3.11.2011 13.44

Saija Räsänen

Presidenttiehdokkaiden ainoaksi vaalikirjaksi on jäämässä Pekka Haaviston Anna mun kaikki kestää. Lisäksi Paavo Väyrynen käyttää kampanjoinnissaan ennen eduskuntavaaleja tekemäänsä opusta Huonomminkin olisi voinut käydä, josta ilmestyi uusi, täydennetty laitos sopivasti ennen presidentinvaaleja.

Vihreiden Haaviston kirja ilmestyi lokakuun lopulla, ja keskustan Väyrynen julkaisi tuoreimpansa tammikuussa.

Helsinki-kirjojen myynti- ja markkinointipäällikkö Eetu Alvik, miten Väyrysen kirja on myynyt?

”Kirjasta on otettu jo neljä painosta, eli se on menestynyt hyvin. Yhteensä sitä on myyty 4 500 kappaletta. Aiemmista julkaisemistamme poliitikkojen kirjoittamista kirjoista parhaiten on myynyt Mikael Jungnerin viime vuonna ilmestynyt Outo lintu”.

WSOY:n kustannuspäällikkö Sari Forsström, miten Haaviston kirja tulee menestymään?

”Uskon, että Haaviston kirja menestyy omassa sarjassaan hyvin. Sen menestyksestä on kuitenkin vielä mahdotonta sanoa mitään, kun kirja on julkaistu muutama päivä sitten.

Odotan keskihyvää myyntiä. Poliitikkojen kirjoittamia kirjoja myydään vaihtelevasti – ei myyntiä ratkaise poliitikkous vaan kirjoitustyyli ja julkaisuajankohta.”

Akateemisen kirjakaupan myyntipäälikkö Christell Björkman, miten hyvin Haaviston ja Väyrysen kirjoja on kadonnut kaupan hyllyltä?

”Vielä ei ole kovin paljon kyselty Haaviston kirjaa. Väyrysen kirja on ollut myynnissä jo helmikuusta, mutta kysyntä ei ole ainakaan kasvanut viime aikoina. Jos katsotaan taaksepäin, niin parhaiten ovat myyneet sellaiset kirjoittajat, jotka ovat olleet kirjojensa kanssa aktiivisesti itse näkyvillä. Myyntiä lisää, jos henkilö on esiintynyt kirjakaupassa tai ollut kirjan kanssa esillä mediassa. Tulossa ovat isänpäivä ja joulu, jolloin näitä kirjoja ehkä myydään enemmän.”
Viite