Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

National Park Service Image Gallery/Wikimedia

Mount Rushmore.
kiveen hakattu. Theodore Rooseveltin kasvot on ikuistettu Mount Rushmoren kylkeen, yhdessä George Washingtonin, Thomas Jeffersonin ja Abraham Lincolnin kanssa. Roosevelt on toinen oikealta.National Park Service Image Gallery/Wikimedia

kiveen hakattu. Theodore Rooseveltin kasvot on ikuistettu Mount Rushmoren kylkeen, yhdessä George Washingtonin, Thomas Jeffersonin ja Abraham Lincolnin kanssa. Roosevelt on toinen oikealta.

Kuka Yhdysvaltain presidenteistä oli vihrein?

24.9.2012 16.07

Lasse Leipola

Theodore Roosevelt on Yhdysvaltain historian vihrein presidentti. Tällaiseen tulokseen on päätynyt ympäristöajatuspaja Corporate Knights, joka on kysynyt mielipiteitä kahdeltatoista johtavalta ympäristöjärjestöltä tai -vaikuttajalta.

Luonnonystävänä ja intohimoisena metsästäjänä tunnettu Roosevelt muun muassa perusti viisi kansallispuistoa sekä lukuisia suojelualueita. Hän myös puolusti Grand Canyonin koskemattomuutta, kun kongressi halusi avata sen kaivostoiminnalle.

Valinta oli varsin selkeä, sillä Roosevelt keräsi yhteensä 28 pistettä. Kakkoseksi tullut Richard Nixon sai 15 ja kolmanneksi tullut Barack Obama 13 pistettä. Yhteensä mainintoja keräsi kahdeksan presidenttiä neljästäkymmenestäneljästä.

”Tekisikö Teddy Roosevelt tänä päivänä enemmän (ympäristön hyväksi) kuin Obama? Mielestäni siitä ei ole epäilystäkään”, arvioi Climate Progress -sivuston päätoimittaja Joe Romm.

Ympäristöasioissa Obaman ensimmäistä kautta ovat varjostaneet muun muassa ilmastolain kaatuminen, kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden tahmeus sekä tuontiöljyn korvaaminen Yhdysvaltojen omilla fossiilisilla polttoaineilla. (lue lisää aiheesta: Pettymysten kausi)

”On todella harmillista, että hän päätti edetä varovaisesti ympäristöasioissa”, sanoo Worldwatch-instituutin johtaja Robert Engelman.

yhdysvallat 


Lisää aiheesta:Viite