Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Satu Kosenius-Hänninen

Sanna Ukkola.
ei suosikkeja. Sanna Ukkola sanoo, ettei politiikantoimittajalla saa olla suosikkipoliitikkoa. ”Pidän poliitikoista, joilta saa helposti haastatteluja, jotka ovat hyviä kameran edessä ja puhuvat konkreettisesti.”Satu Kosenius-Hänninen

ei suosikkeja. Sanna Ukkola sanoo, ettei politiikantoimittajalla saa olla suosikkipoliitikkoa. ”Pidän poliitikoista, joilta saa helposti haastatteluja, jotka ovat hyviä kameran edessä ja puhuvat konkreettisesti.”

Kummat ovat omahyväisempiä, vihreät vai toimittajat?

31.10.2013 13.32

Hanna Eriksson

Olet kokenut politiikan toimittaja. Vedät vihreiden puolueristeilyllä keskustelun siitä, miksi vihreät ovat niin omahyväisiä. Kummat ovat omahyväisempiä, vihreät vai toimittajat?

”En osaa sanoa, kummat ovat enemmän. Molempia syytetään siitä, että olemme besserwissereitä ja maailmanparantajia. Olemme herkkiä meihin kohdistuvalle kritiikille, mutta arvostelemme herkästi muita. Vihreät poliitikot yltyivät kiroilemaan ja herjaamaan toimittajia Facebookissa Heidi Hautalan kohun aikaan. Jos haluaa olla mukana politiikassa, pitää olla paksu nahka – myös toimittajilla.”

Miten poliitikko saa kierrettyä toimittajan pikkusormensa ympäri?

”Puhumalla suoraan, olemalla pätevä, rehellinen, avoin ja puhumalla kansan kielellä eikä jargonilla toisille poliitikoille. Poliitikko saa toimittajalle jauhot suuhun, jos pystyy osoittamaan, että toimittajalla on väärää tietoa tai että tämä on tehnyt kotiläksynsä muuten huonosti.”

Onko vihreät muita puolueita helpompi kohujen kohde?

”Päinvastoin. Vihreät on mediassa sympaattisen puolueen maineessa, ja medialla on äidillinen suojeluhalu vihreitä kohtaan. Vihreät on saanut kokoonsa nähden paljon palstatilaa, ja julkisuus on yleensä myötäsukaista. Hautalalle ehti kertyä paljon mokia, ennen kuin hän joutui lähtemään.”

Lasse Lehtisen kanssa kirjoittamasi kirja Paavo Väyrysestä julkaistiin tänä syksynä. Miten poliitikko voi pysyä pinnalla yli 40 vuotta?

”Väyryselle elämä on politiikkaa. Poliitikon pitää tykätä työstään: pitää nauttia vaaleista ja kisailusta, pitää olla pyrkyä, nostetta ja sitkoa ja pitää kestää kritiikkiä. Väyrynen on osannut asiansa ja halunnut vaikuttaa. Hän on pystynyt myös uusiutumaan: presidentinvaalien aikaan hän löysi uudenlaisen huumorintajun.”

Politiikassa, myös vihreissä, jyräävät vanhat konkarit. Miten nuori poliitikko voi nousta median ja kansan suosikiksi?

”Kannattaa olla rohkea, räväkkä ja tarjota vaihtoehtoja. Asiaosaamisen lisäksi tarvitaan mediataitoja. Asiat pitää esittää ymmärrettävästi. Nuori poliitikko pääsee takuuvarmasti julkisuuteen, jos kritisoi omaa puoluettaan.”

Vihreä Lanka seuraa vihreiden puolueristeilyä Twitterissä lauantaina kello 15 alkaen.

vihreät  media 
Viite