Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

DocPoint / Pandora's Promise

Pandora's Promise.
Säteileekö? Pandora's Promise haastaa ydinvoimaa vastustavien käsitykset.DocPoint / Pandora's Promise

Säteileekö? Pandora's Promise haastaa ydinvoimaa vastustavien käsitykset.

Kuuden päivän dokumenttiputki alkaa – pääroolissa ydinvoima

28.1.2014 9.06

Petra Piitulainen

Docpoint-elokuvafestivaali alkaa tänään tiistaina Helsingissä. Docpoint keskittyy pelkästään dokumenttielokuvaan Suomesta ja maailmalta. Sunnuntaina päättyvän festivaalin ohjelmistossa on yhteensä 132 elokuvaa.

Tämän vuoden pääteemaksi on nostettu ydinvoima, jota käsitellään eri näkökulmista. Elokuvien lisäksi festivaaleilla voi osallistua muun muassa keskustelutilaisuuksiin, seminaareihin, klubeille ja lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuman Dokkinoon.

Ohjelmassa on useita ympäristöaiheisia dokumentteja.

Robert Stonen ohjaama Pandora´s Promise -dokumentissa joukko ympäristöliikkeiden takinkääntäjiä puhuu ydinvoiman puolesta. Kannattajat ja vastustajat pääsevät ääneen DocPointin järjestämässä ydinvoima-seminaarissa lauantaina 1.2. Bio Rexissä Helsingissä.

Ilkka Raution ohjaama Keinolumikylä kertoo tarinan kiinalaisista jäänveistäjistä Levillä. Luvassa on odotusta, pettymystä, elämyspuisto, poroja ja maskottipanda.

Gunhild Westhagen Magnorin ohjaama The Optimists haastaa kyynikot. Dokumentissa lentopallojoukkueen vanhin pelaaja on 98-vuotias ja hän sairastaa syöpää. Menoa se ei kuitenkaan haittaa.

Anthony Powellin Antarctica: A Year on Ice on mielenkiintoinen ihmiskoe Etelänmantereen ääriolosuhteissa. Eniten jännittää, poksahtavatko koehenkilöiden päät, mutta luonto on ainakin ainutlaatuinen. Vielä.

ydinvoima  elokuva 


Lisää aiheesta:Viite