Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

IMF / Wikimedia Commons

Sir Nicholas Stern.
Pahalta näyttää. Sir Nicholas Stern arvioi nyt, että maapallo on lämpenemässä jopa neljä astetta.IMF / Wikimedia Commons

Pahalta näyttää. Sir Nicholas Stern arvioi nyt, että maapallo on lämpenemässä jopa neljä astetta.

Kuuluisan ilmastoennusteen tehnyt Stern myöntää Guardianille: ”Olin väärässä”

28.1.2013 8.25

Lasse Leipola

Vuonna 2006 kattavan selvityksen ilmastonmuutoksen talousvaikutuksista julkaissut Sir Nicholas Stern myönsi viikonloppuna brittilehti Guardianin haastattelussa olleensa väärässä.

Niin sanotussa Sternin raportissa arvioitiin, että ilman tiukkoja toimenpiteitä maapallo lämpenee kahdesta kolmeen astetta, mikä johtaa maailman bruttokansantuotteen 5–20 prosentin laskuun.

”Olin väärässä ilmastonmuutoksen suhteen – tilanne on paljon, paljon pahempi”, Stern sanoi Guardianille Davosissa järjestettävän World Economic Forumin yhteydessä.

Hänen mukaansa ilmastonmuutos näyttää etenevän nopeammin kuin hän seitsemän vuotta sitten arvioi. Nyt hän sanoo, että maapallon on matkalla noin neljän asteen lämpenemiseen.

”Tämä voi olla niin vaarallista, että meidän on toimittava tehokkaasti. Haluammeko pelata venäläistä rulettia kahdella ammuksella yhden sijaan? Monille näissä riskeissä on kyse olemassaolosta”, Stern.

Hän näki kuitenkin toivoa vihreän teollisuuden kasvussa, jota hän kutsui haastattelussa ”innostavaksi kasvutarinaksi”.

ilmastonmuutos 
Viite