Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hallitusneuvotteluiden kiistakapulat alkavat vähitellen hahmottua

24.8.2010 12.02

Saija Räsänen

Puolueet ovat aloittaneet vaalikynsiensä teroittelun kertomalla, mitkä kysymykset sulkevat ne pois hallituksesta ensi huhtikuun eduskuntavaaleissa. Kynnyskysymyksiä ovat väläytelleet tähän mennessä sdp, vihreät, kokoomus ja kristillisdemokraatit.

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen julisti eilen maanantaina sdp:n eduskuntaryhmän kokouksessa Tampereella puolueen kolme kynnyskysymystä. Urpilaisen mukaan sdp ei ole mukana seuraavassa hallituksessa, jos työeläkettä leikataan tai eläkeikää nostetaan. Puolue haluaa myös nostaa työllisyysrahoja ja pääomatuloveroa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi viime viikolla Vaasassa pidetyssä kokoomuksen ministeriryhmän kokouksessa, että kokoomuksen sulkee ulos hallituksesta työn verotuksen kiristäminen ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta leikkaaminen.

Kristillisdemokraattien Bjarne Kallis kutsui blogissaan Kataisen kynnyksiä "lähinnä vitseiksi". Kalliksen mukaan eduskunnasta ei löydy toista puoluetta, jonka mieleen edes tulisi huonontaa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ihmisten oloja.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen taas sanoi heinäkuussa Porin Suomi-areenassa, ettei puolue voi lähteä mukaan hallitukseen, jonka hallitusohjelmaan on kirjattu sukupuolineutraali avioliitto.

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki kertoi jo kesäkuussa vihreiden puoluekokouksessa Turussa, ettei puolue lähde hallitukseen ilman kannatuksen kasvua vaaleissa.

hallitusohjelma  eduskuntavaalit 
Viite