Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lämpöpumput ja pelletit haalivat hallituksen ekolämmitystuen

23.8.2010 11.58

Lasse Leipola

Hallituksen budjettiriihessä sovittiin viime viikolla 30 miljoonan euron tuesta uusiutuvaa energiaa hyödyntävien lämmitystapojen käyttöönoton tehostamiseen.

Summa on tarkoitus kohdistaa erityisesti lämpöpumppujen ja pellettilämmittimien tukemiseen.

”Tukea myönnettäisiin lämmitystapamuutoksiin sähkö- ja öljylämmitteisiä taloja saneerattaessa – ei siis uudisrakentamisessa. Kaukolämmitteisille taloille tukea ei ole tarkoitus myöntää”, sanoo asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok) ympäristöministeriön tiedotteessa.

Asuntojen korjausavustuksiin käytetään ensi vuonna yhteensä 90,5 miljoonaa euroa, josta noin puolet menee energiauudistuksiin ja puolet korjaus- ja terveyshaitta-avustuksiin.

44 miljoonaa euroa energia-avustuksiin, josta...

  • 30 miljoonaa euroa uusiutuvaa energiaa hyödyntävien lämmitystapojen käyttöönottoon
  • 12 miljoonaa euroa energiatehokkuutta parantaviin muihin kerros- ja rivitalojen investointeihin ja energiakatselmuksiin
  • Kaksi miljoonaa euroa pientalojen energiakorjausten tulosidonnaiseen avustamiseen.

46,5 miljoonaa euroa korjaus- ja terveyshaitta-avustuksiin...

  • eli tukeen vanhusten ja vammaisten asuntojen korjaamiseen, kiinteistökohtaisten talousjätevesijärjestelmien parantamiseen vaatimukset täyttävien jätevesijärjestelmien toteuttamiseksi haja-asutusalueilla, terveyshaitta-avustuksiin taloudelliseen vaikeuksiin joutuneille perheille, hissien asentamiseen ja liikkumisesteitten poistamiseen ja asuinrakennuskannan suunnitelmallisen korjaustoiminnan tukemiseen

asuminen  verotus 
Viite