Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laturi kiistää kampituksen: "Kun on iso juttu, kukaan ei voi koko ajan hymyillä"

24.5.2012 16.27

Sammeli Heikkinen

Pekka Haaviston presidenttikampanjan kampituskohun silmään joutunut vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kiistää tänään torstaina julkisuuteen nousseet väitteet.

"En tietenkään ole sellaista tehnyt. Joka ikinen kampanjassa mukana ollut teki kaikkensa kampanjan eteen. Kukaan ei ole yrittänyt heittää kapuloita rattaisiin", Laturi sanoo Vihreälle Langalle.

Riikka Kämppiä ja Jussi Lähde arvostelevat Sydänten presidentti -kirjassaan kovasanaisesti Laturia, jota syytetään muun muassa kapuloiden heittämisestä Haaviston kampanjan rattaisiin. Laturi myöntää, että kampanjan aikana syntyi erimielisyyksiä.

"Mukana oli valtavasti muutakin väkeä kuin puoluetoimisto ja kampanjatoimisto. Kun on näin iso juttu, niin en usko että se voisi mitenkään mennä niin, että kukaan koko ajan hymyilisi. Kirjassa asia oli esitetty aika dramaattisesti, itse en kokenut sitä niin."

Laturin mukaan erimielisyydet pystyttiin sopimaan nopeasti. Hänen mielestään myöskään välit kampanjapäällikkö Kämppiin eivät tulehtuneet. Laturi aloitti päivän Ylen Ykkösaamun haastattelussa, jossa hän kehui Kämppiä. Linja ei ole muuttunut vieläkään.

"Jokainen hoiti osansa tosi hyvin. Riikka, Olli (Muurainen), paikallisyhdistykset ja vapaaehtoiset tekivät tosi hyvää työtä."

Pekka Haavisto ei itse halunnut torstaina iltapäivällä kommentoida kirjassa esitettyjä väitteitä.

"Kampanjaväen näkemys", Haavisto sanoi lyhyesti Vihreälle Langalle.

Vihreät  presidentinvaalit 
Viite