Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Oksat ja piippu.
Lämpöä ilmaan. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki ei usko, että kansainvälinen ilmastosopimus saadaan solmittua.Emilia Pippola

Lämpöä ilmaan. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki ei usko, että kansainvälinen ilmastosopimus saadaan solmittua.

Lehtomäki ei usko ilmastosopimuksen syntyyn

19.1.2010 12.49

Hanna Eriksson

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki ei usko, että laillisesti sitovaa ilmastosopimusta saadaan tehtyä myöskään Meksikon ilmastokokouksessa ensi marraskuussa.

"Sellaisen väännön jälkeen, mikä Kööpenhaminassa käytiin laillisesti sitovan ilmastosopimuksen teosta, en pidä realistisena, että sopimus saadaan tänä vuonna tehtyä", Lehtomäki sanoo.

EU toivoi, että laillisesti sitova sopimus oltaisiin saatu allekirjoitettua jo joulukuussa Kööpenhaminassa. Kokous päättyi kuitenkin laihaan sopuun ja löyhään ilmastositoumukseen. Laillisesti sitovan sopimuksen tekoa on lykätty tämän vuoden lopussa Meksikossa pidettävään ilmastosopimuksen osapuolikokoukseen.

"Pidän tärkeänä, että laillisesti sitova sopimus syntyisi muidenkin kuin Kioton pöytäkirjassa mukana olevien maiden osalta. Laillisesti sitovaa sopimusta ei kuitenkaan pystytä tekemään ilman poliittista ratkaisua. En usko, että asenteet tästä muuksi muuttuvat", Kööpenhaminassa neuvotellut Lehtomäki toteaa.

Lehtomäen mukaan Kööpenhaminan pahin takaisku oli se, ettei kokouksessa tehdyillä ratkaisuilla saada pidettyä maapallon lämpenemistä alle kahdessa asteessa.

"Valtioiden johtajat eivät yksinkertaisesti olleet valmiita riittävän rajuihin toimiin", Lehtomäki sanoo.

ilmastoneuvottelut  ilmastonmuutos 




Viite