Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Make Animal Testing History

makeanimaltestinghistory.org
Direktiivi 86/609. Järjestöt haluavat vaikuttaa uuteen eläinsuojeludirektiiviin. Make Animal Testing History

Direktiivi 86/609. Järjestöt haluavat vaikuttaa uuteen eläinsuojeludirektiiviin.

Leikkiäänestys ja virtuaalimarssi eläinten puolesta

23.4.2009 8.59

Vihreä Lanka

Eläinsuojelujärjestöt kampanjoivat tänä keväänä aktiivisesti eläimiä koskevan lainsäädännön puolesta. Tänään avattiin Animalian ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton, eli SEY:n yhteinen Eläinpolitiikka-verkkosivusto. Sivuilta löytyy muun muassa kaikkien kansanedustajien eläinsuojelun hyväksi tekemät valtiopäivätoimet.

Sivuston avajaiset järjestetään tänään torstaina Lasipalatsin kulmalla Helsingissä. Avajaisiin osallistuvat muun muassa kansanedustajat Paavo Arhinmäki (vas) ja Johanna Sumuvuori (vihr).

Avajaisissa järjestetään myös symboliset mielipidevaalit, jossa ohikulkijat voivat äänestää siitä, pitäisikö Suomeen luoda Euroopan edistyksellisin eläinsuojelulainsäädäntö.

Äänestyksen yhteydessä aletaan kerätä adressia, jonka tavoitteena on vuoteen 2011 mennessä kerätä 100 000 nimeä uuden eläinsuojelulainsäädännön puolesta.

SEY on mukana myös kansainvälisessä Eläinkokeet historiaan -koalitiossa, joka kerää ihmisiä virtuaaliselle marssille, jolla vaaditaan Eurooppaan tiukempaa koe-eläinlainsäädäntöä.

“Eläinkoedirektivin uudistus on avainasemassa, kun pyritään muuttamaan asenteita eläinten kohtelussa”, sanoo koalition tiedottaja Wendy Higgins.

Hänen mukaansa tutkimukset osoittavat, että kansalaiset kaikkialla Euroopassa tukevat järjestöjen tavoitteita.

”Poliitikkoja eivät näytä kansalaisten mielipiteet kiinnostavan. Sen sijaan he mielistelevät eläinkokeita kaupallisesti hyödyntävää teollisuutta ja pyrkivät varmistamaan sen saavuttamat edut. Poliitikot on nyt saatava kuuntelemaan kansalaisten ääntä.”

eläinoikeudet 
Viite