Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Lentokone.
Päästöt kuriin. Lentoliikenne haluaa päästövähennyksistä oikeutuksen kasvulle.SXC

Päästöt kuriin. Lentoliikenne haluaa päästövähennyksistä oikeutuksen kasvulle.

Lentoyhtiöt sopivat markkinapohjaisista päästövähennyksistä

4.6.2013 9.37

Lasse Leipola

Lentoyhtiöt ovat päässeet sopuun päästöjen vähentämisestä. Asiasta päätettiin eilen maanantaina lentoyhtiöiden yhteistyöjärjestö IATA:n vuosikokouksessa. Ne toivovat, että hallitukset sopisivat yhdestä yhteisestä markkinapohjaisesta mekanismista, joka koskisi kaikkia lentoyhtiöitä.

”Nyt pallo on hallituksilla. Niillä on meidän tukemme, kun globaalista sopimuksesta neuvotellaan (YK:n alaisessa ilmailujärjestö) ICAO:ssa myöhemmin tänä vuonna”, sanoo johtaja Tony Tyler IATA:n sivuilla.

”Markkinapohjaisista päästövähennyksistä sopiminen ei ole helppo urakka hallituksille. Se oli tarpeeksi vaikeaa jo lentoyhtiöille mahdollisten talousvaikutuksien vuoksi. Nousevien markkinoiden nopeasti kasvavien lentoyhtiöiden ja perinteisten yhtiöiden olosuhteiden yhteensovittaminen vaatii joustavaa lähestymistapaa ja yhteisymmärrystä. Mutta kestävä kehitys on lentoliikenteen lupa kasvuun”, Tyler sanoo.

Lentoliikenteen päästökaupasta on käyty kuumaa keskustelua sen jälkeen, kun EU käynnisti oman alueensa liikennettä koskevan päästökaupan vuoden 2012 alussa. Yksipuolinen päätös, joka koski myös unionin alueella liikennöiviä ulkopuolisia lentoyhtiöitä, suututti muun muassa Yhdysvallat, Kiinan ja Venäjän. Tämän vuoden helmikuussa komissio ilmoitti keskeyttävänsä päästökaupan mahdollistaakseen kansainvälisen neuvottelut.

ilmastonmuutos  lentoliikenne  päästöt 
Viite