Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Janne Björklund

Leo Stranius.
Uudet kuviot. Leo Stranius tuo Luonto-Liittoon lisää ilmasto- ja energiapoliittista osaamista.Janne Björklund

Uudet kuviot. Leo Stranius tuo Luonto-Liittoon lisää ilmasto- ja energiapoliittista osaamista.

Leo Stranius haluaa radikalisoida Luonto-Liiton

14.9.2009 13.02

Laura J. Rantanen

Luonto-Liiton uudeksi pääsihteeriksi on valittu pitkäaikainen ympäristövaikuttaja Leo Stranius. Uuden pääsihteerin mukaan liitossa tulee moni asia muuttumaan.

Stranius haluaa Luonto-Liitosta aiempaa merkittävämmän ja kärkevämmän keskustelijan ympäristönsuojelukysymyksissä.

"Luonto-Liitto voisi olla nykyistä räväkämpi keskustelunavaaja. Toivon, että liitto tulee jonkin verran radikalisoitumaan", Stranius kertoo Vihreälle Langalle.

Marraskuun alussa pääsihteerin työt aloittava 34-vuotias Stranius työskentelee parhaillaan Suomen luonnonsuojeluliiton vastaavana ympäristönsuojelupäällikkönä ja ilmastovastaavana sekä Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin puheenjohtajana.

Stranius aikoo tuoda Luonto-Liittoon lisää ilmasto- ja energiapoliittista osaamista. Toiminnan painopisteet eivät kuitenkaan olennaisesti muutu.

"Tärkeimpänä tehtävänä säilyy lasten ja nuorten luontoharrastus ja luonnonsuojelutyö. Tulee kuitenkin uusia toimintamuotoja, jotka inspiroivat nuoria tulemaan mukaan toimintaan."

Luonto-Liitto on vuonna 1943 perustettu valtakunnallinen lasten ja nuorten luontoharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Sen tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan niin, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

luonnonsuojelu  kansalaisjärjestöt 


Lisää aiheesta:Viite