Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Talvivaara

Talvivaaran kaivos.
Ongelmakasa. Talvivaaralla on ollut lukuisia ongelmia viime vuosina.Talvivaara

Ongelmakasa. Talvivaaralla on ollut lukuisia ongelmia viime vuosina.

Lisärahoitusta ei löytynyt – Talvivaara hakee yrityssaneerausta

15.11.2013 9.21

Lasse Leipola

Kaivosyhtiö Talvivaara hakee yrityssaneerausta. Yhtiö on neuvotellut lisärahoituksesta tiiviisti.

”Näiden keskusteluiden seurauksena on selvinnyt, ettei tällaista lisärahoitusta ole saatavilla Talvivaaralle osana vapaaehtoista velkojen järjestelyä. Siten Talvivaara ja sen operatiivinen tytäryhtiö Talvivaara Sotkamo Oy ovat tulleet siihen lopputulokseen, että kummankin yhtiön tulisi hakea yrityssaneerausta”, yhtiön tiedotteessa todetaan.

”Yrityssaneeraus voi epäonnistua monista syistä, mukaan lukien rahoituksen riittämättömyys yrityssaneerausmenettelyn toteuttamiseksi, odottamattomat Talvivaaran tuotantolaitoksien toimintaan tai ympäristöön liittyvät tapahtumat, Talvivaaran taloudelliseen elinkelpoisuuteen vaikuttavat muutokset toimintaympäristössä sekä useat muut seikat. Jos yrityssaneeraus epäonnistuu edellä mainituista tai muista syistä, Talvivaara odottaa hakevansa konkurssia, ellei muita vaihtoehtoja ole siihen mennessä tullut saataville.”

Tiedotteen mukaan konkurssin ympäristövaikutukset olisivat vaikeasti hallittavissa.

”Talvivaara uskoo, että yrityssaneerausmenettely ja Sotkamon kaivosalueen toiminnan jatkuminen edistävät parhaiten vesienhallintaa ja muuta ympäristön puhdistamista sekä tarjoavat myös parhaan mahdollisuuden säilyttää arvoa eri intressitahoille.”

kaivosteollisuus 
Viite