Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Luontoa.
Vaaran paikat? Työryhmä selvittää, miten luonnon köyhtyminen saadaan pysäytettyä.Emilia Pippola

Vaaran paikat? Työryhmä selvittää, miten luonnon köyhtyminen saadaan pysäytettyä.

Luonnon köyhtymiselle piste? Työryhmä pantiin töihin

5.3.2014 12.41

Lasse Leipola

Ympäristöministeriön asettama työryhmä selvittää vuoden loppuun mennessä, miten Suomessa voidaan edistää heikentyneiden ekosysteemien, kuten metsien ja soiden, tilaa.

”Tavoitteeksi on asetettu, että kaikkien luontaisten elinympäristöjen kato pysäytetään, ja niiden heikentymistä ja pirstoutumista myös vähennetään merkittävästi”, ylijohtaja Timo Tanninen sanoo tiedotteessa.

Taustalla ovat kansainvälisen biodiversiteettisopimuksen tavoitteet, joiden mukaan Suomi osallistuu heikentyneiden ekosysteemien ennallistamisen maailmanlaajuisen, vähintään 15 prosentin pinta-alaosuuden tavoitteen saavuttamiseen vuoteen 2020 mennessä.

Työryhmän puheenjohtajaksi valittu professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta peräänkuuluttaa käytännöllisiä ja innovatiivisia ennallistamismenetelmiä sekä realistista aikataulutusta.

"Kansainvälisesti sovittu tavoite monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämisestä vuoteen 2020 mennessä on mielestäni epärealistinen. Vaikka tämän työryhmän aikataulu on tiukka, saamme varmasti sisällöllisesti sekä aikataulullisesti mielekkään esityksen aikaan."

biodiversiteetti 
Viite