Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Metsää.
Vieläkin laskee. Metso-ohjelma on saanut hidastettua luonnon monimuotoisuuden laskua.SXC

Vieläkin laskee. Metso-ohjelma on saanut hidastettua luonnon monimuotoisuuden laskua.

Luonnonsuojelu kiinnostaa nyt metsänomistajiakin

9.6.2010 11.07

Saija Räsänen

Metsien monimuotoisuutta turvaava Metso-ohjelma on lisännyt luonnonsuojelun hyväksyntää metsänomistajien keskuudessa, selviää tänään julkaistusta ohjelman väliarviosta, joka tarkastelee ohjelman käynnistysvaihetta vuosina 2008-2009.

Ohjelma on lisännyt yhteistyötä ympäristö- ja metsäorganisaatioiden kesken.

"Näyttää siltä, että Metso on saanut synnytettyä positiivisen kierteen. Yhä useampi taho haluaa aidosti työskennellä yhdessä metsäluonnon suojelun eteen", sanoo ympäristöministeri Paula Lehtomäki ympäristöministeriöm tiedotteessa.

Metso-ohjelmassa on neljätoista toimenpidettä, joilla tavoitteisiin pyritään. Ohjelman avulla voi suojella metsäänsä pysyvästi tai määräaikaisesti tai parantaa talousmetsien metsäluontoa.

"Seurantatietojen mukaan vauhti, jolla Suomen luonnon monimuotoisuus köyhtyy, on hidastunut viime vuosikymmenen aikana. Tämä kertoo siitä, että työtä kannattaa ja pitää jatkaa", Lehtomäki muistuttaa.

Metso-ohjelman tavoitteena on pysäyttää metsäisten luontotyyppien taantuminen ja vakiinnuttaa lajien ja luontotyyppien suotuisa kehitys vuoteen 2016 mennessä.

luonnonsuojelu  metsät 
Viite