Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto / George Olsson

Metsää.
Suojelua vailla? Luonnonsuojeluliiton mukaan metsät ovat jääneet Metsäneuvostossa talouden jalkoihin. Istockphoto / George Olsson

Suojelua vailla? Luonnonsuojeluliiton mukaan metsät ovat jääneet Metsäneuvostossa talouden jalkoihin.

Luonnonsuojeluliitto eroaa Metsäneuvostosta

23.5.2008 12.27

Vihreä Lanka

Suomen luonnonsuojeluliitto jättää Kansallisen metsäneuvoston. Järjestö on pettynyt Suomen yksipuoliseen metsäpolitiikkaan ja luonnonsuojelun laiminlyömiseen.

”Suojelun ja voimaperäisen talouskäytön epätasapaino on niin räikeä, ettemme näe neuvostossa jatkamisen olevan tässä vaiheessa mahdollista”, puheenjohtaja Risto Sulkava sanoo.

Liiton tiedotteen mukaan neuvosto ei ole juurikaan edistänyt luonnonsuojelua, mutta on ajanut samaan aikaan tehokkaasti metsäteollisuuden etuja.

Luonnonsuojeluliitto on ollut alusta asti mukana maa- ja metsätalousministeriön 1999 perustamassa neuvostossa. Liitto suosittelee, etteivät sen maakunnalliset piirijärjestöt enää jatkossa osallistu alueellisten metsäneuvostojen työhön.

Metsäneuvoston tehtävä on tukea maa- ja metsätalousministeriön työtä ja seurata Kansallisen metsäohjelman toteutumista. Neuvostossa istuu eri ministeriöiden, yritysten, liittojen ja järjestöjen edustajia.

metsäteollisuus  metsät 
Viite