Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Luonnonsuojeluliitto perusti petoryhmän vastapainoksi riistaneuvostoille

28.3.2014 9.27

Sammeli Heikkinen

Suomen luonnonsuojeluliitto perusti uuden petoryhmän ajamaan petoeläinten oikeuksia lajityypilliseen elämään. Pääperustelu ryhmän perustamiselle on pettyminen riistaneuvostoihin, joille kaavaillaan tulevassa petopolitiikassa entistä keskeisempää asemaa.

SLL:n puheenjohtajan Risto Sulkavan mukaan riistaneuvostot eivät kuitenkaan sovellu alueellisen petopolitiikan valmisteluun, sillä niissä ovat edustettuina lähinnä metsästäjät. Valtakunnallisessa riistaneuvostossa taas on viisitoista edustajaa metsästäjäjärjestöistä ja vain yksi luontojärjestöistä.

Valtakunnallisen riistaneuvoston linjaukset otetaan huomioon, kun maa- ja metsätalousministeriö sekä Suomen riistakeskus päättävät suurpetojen kannanhoidosta. Alueellisten neuvostojen valtaa taas suunnitellaan kasvatettavaksi petopolitiikan uudistamisen yhteydessä.

SLL haluaa tuoda petoryhmän avulla lisää kansalaisten vuorovaikutusta petopolitiikan valmisteluun. Ryhmä on avoin kaikille petojen suojelusta kiinnostuneille. Sen tukena toimii 13 asiantuntijan joukko.

luonnonsuojelu 
Viite