Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Tötteröhattuinen leijona.
Kesää odotellessa. Timo Soinin sutkautus toi tötteröhatun tämän leijonan päähän.Vihreät

Kesää odotellessa. Timo Soinin sutkautus toi tötteröhatun tämän leijonan päähän.

Lupa annettu: Vihreiden logo ja ohjelmat ovat nyt vapaata riistaa

22.3.2011 10.27

Lasse Leipola

Vihreät on vapauttanut poliittiset ohjelmansa vapaaseen käyttöön Creative Commons 0 -julkaisulisenssillä. Se tarkoittaa, että vihreiden nykyisiä ja tulevia politiikkaohjelmia saa kopioida, lainata, muokata ja hyödyntää vapaasti ja kaikkialla ilman, että edes lähdettä tarvitsee mainita.

Vapauttaminen on samalla kannanotto demarien vaalijulisteisiin, joissa ”omitaan” työn ja oikeudenmukaisuuden käsitteet copyright-symbolilla.

”Aatteiden ja ajatusten omistajaksi pyrkiminen on sdp:ltä höperö siirto aikana, jolloin avoimuus, sosiaalinen media, vapaat ohjelmistot ja osallistumistalous ovat uuden työn perustekijöitä”, kansanedustaja Jyrki Kasvi sanoo vihreiden tiedotteessa.

Hänen mukaansa tiedon yhteisöllinen jakaminen on arkea Facebookin, Twitterin ja Wikipedian käyttäjille.

”Samalla yhteisöllisyyden periaatteella toimii parhaimmillaan myös politiikka: toinen toisiamme täydentäen saavutamme parempia lopputuloksia kuin yksin puurtamalla. Siksi ohjelmiamme saa kopioida copy-paste -menetelmällä minne tahansa, vaikka suoraan hallitusohjelmaan”, Kasvi sanoo.

Vihreät altistavat myös kampanjailmeensä yleisön muokkauksille. Puolueen sivuilla voi äänestää suosikkiaan kahdeksasta muokatusta leijonalogosta. Vaihtoehtoisesti kuka tahansa voi tuunata oman leijonansa ja lähettää sen ehdolle.

Juttua on päivitetty klo 11.16. Demarien kampanjaa koskevaan kappaleeseen on lisätty lainausmerkit omia-verbin ympärille.

vihreät  hallitusohjelma  eduskuntavaalit 
Viite