Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

sveketmotminkarna.se

Minkkejä.
Paljastuksia. Turkistarhausta vastustava Djurrättsalliansen on julkaissut viime aikoina runsaasti kuvia ruotsalaisilta minkkitiloilta.sveketmotminkarna.se

Paljastuksia. Turkistarhausta vastustava Djurrättsalliansen on julkaissut viime aikoina runsaasti kuvia ruotsalaisilta minkkitiloilta.

Maailman catwalkit imevät Suomen turkisalan nousuun

21.9.2010 10.55

Lasse Leipola

eläinaktivistien kampanjointi ei tunnu juurikaan rassaavaan turkisalaa, jolla menee kovempaa kuin pitkään aikaan.

”En muista viimeisinä vuosikymmeninä sellaista ilmiötä, että lähes kaikilla suunnittelijoilla on turkiksia kokoelmissaan. Niitä on löytynyt ihan jokaiselta catwalkilta”, sanoo muotilehti Glorian päätoimittaja Sami Sykkö.

”Ehkä tässä näkyy se, että kun ajat ovat olleet kovia, niin ihmiset kaipaavat jotain pehmeää. Toisaalta myös talouden lievä nousu saattaa näkyä siinä, että ihmiset haluavat ostaa sellaisia kalliita tuotteita, kuin esimerkiksi turkikset.”

Uusi virtaus on lottovoitto kotimaiselle turkisteollisuudelle. Ylen mukaan Suomi on ohittanut Kiinan maailman suurimpana ketunnahkojen tuottajana ja sadat kotimaiset tilat investoivat nyt laajennuksiin.

”Usko tulevaisuuteen on kova, sukupolvenvaihdoksia tehdään ja vasarat paukkuvat. Nyt tehdään niitä investointeja jotka ovat jääneet tekemättä laihoina vuosina”, sanoo turkistuottajien toimitusjohtaja Pertti Fallenius Ylen haastattelussa.

Kauppalehti puolestaan kertoi eilen maanantaina, että elokuussa päättyneen tilikauden arvioidaan olevan turkistuottajien historian paras.

Uuden tilikauden ensimmäinen turkishuutokauppa alkoi maanantaina Vantaan Fur Centerissä. Tapahtumassa myydään yhteensä 1,5 miljoonaa nahkaa.

”Odotamme ostajia noin 350, mutta heidän määränsä voi nousta 400:aan. Suurimmat ostajat tulevat Kiinasta, Italiasta, Kreikasta ja Venäjältä”, sanoi turkistuottajien viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Päivi Mononen-Mikkilä Kauppalehdelle.

eläinoikeudet  eläintensuojelu  turkistarhaus 


Lisää aiheesta:Viite